CUM AVEM GRIJĂ DE PIELEA FEȚEI ÎN SEZONUL RECE

502

Odată cu sezonul rece, nu doar că trebuie să îți schimbi garderoba, dar trebuie să te preocupi și de înfățișarea ta. Pielea feței este cea mai afectată în această perioadă, deoarece se confruntă cu factori, precum umeditatea scăzută a aerului, vântul și diferența temperaturii de afară cu cea din încăpere.

Despre  cel mai sensibil tip de piele al sezonului, dar și despre ce putem întreprinde în perioada geroasă pentru a îngriji pielea feței, ochilor și a buzelor, ne-a vorbit specialistul Valentina Țurcan.

VALENTINA ȚURCAN, COSMETOLOG

,, Desigur, în timpul iernii pielea uscată suferă cel mai mult, pentru că nu are umiditate și nu-i ajunge nutriție. Acesta este un factor de uscăciune a pielii, deoarece este mult mai subțire.”

,, În timpul iernii, trebuie să alegem o cremă mai hrănitoare. Cremă intensă, cremă protectoare, adică ea trebuie să includă în principal: uleiuri vegetale și vitamine. De ce uleiuri vegetale? Pentru că acestea păstrează umiditatea, iar vitaminele hrănesc pielea. Nu este de dorit să folosiți cremele ce conțin ulei mineral, cum ar fi parafina și vaselina deoarece, odată cu trecerea timpului, se pierde echilibrul lipidic al pielii și ea își pierde umezeala, apoi aceasta se deshidratează.”

VALENTINA ȚURCAN, COSMETOLOG

,, La domiciliu, puteți utiliza patch-uri, o metodă populară, acestea sunt deja saturate cu acid hialuronic și uleiuri. Aplicați timp de 20-30 de minute, relaxați-vă, îndepărtați-le, apoi hidratați pielea cu un fel de cremă sau ser.”

La fel Valentina, ne-a spus ce proceduri cosmetologice, putem alege pe timp de iarnă.

VALENTINA ȚURCAN, COSMETOLOG

,,În timpul iernii puteți face o mulțime de proceduri. Acesta este un moment bun pentru peeling, peeling acid, care are impact pozitiv pe suprafața pielii. Ele corectează tonul pielii, culoarea pielii, îngstează porii, elimină erupțiile cutanate.

Specialistul îndeamnă să folosim apa rece pentru a spăla fața și să renunțăm la rujurile de tip mat.

VALENTINA ȚURCAN, COSMETOLOG

,,Întotdeauna aleg apa rece, pentru că contribuie pozitiv asupra  elasticității  pielii și întineririi ei. Apa caldă sporește extinderea vaselor de sânge. Pielea devine mai roșie și se extind porii.

VALENTINA ȚURCAN, COSMETOLOG

,,În timpul iernii, este mai bine să schimbați rujul obișnuit, pe unul mai gras. La domiciliu, puteți hidrata buzele cu tonic și puteți folosi, diverse uleiuri, cum ar fi cel de jojoba sau ulei de măsline.”

Specialiștii recomandă, ca pe timp de iarnă să fie evitată purtarea ţesăturilor iritante, cum ar fi lâna sau poliesterul, direct pe piele. Sunt de preferat ţesăturile moi, cum ar fi bumbacul, mai ales în cazul obiectelor vestimentare care intră în contact direct cu pielea.

 

Cmentariile sunt închise