Cum decurge testarea în cele 6 corturi din Bălți?

La Bălți a început testarea rapidă a populației. Testele sunt efectuate în corturile care sunt amplasate  în preajma a 6 centre medicale. Potrivit lui Veaceslav Batîr, directorul Centrului Medicilor de Familie, de la începutul lunii aprilie, 298 de locuitori din Bălți trecut testare. Din păcate, 75 dintre ei au fost confirmați pozitiv. De asemenea el a menționat, că corturilor instalate, oferă mai multă siguranță personalului medical și pacienților. Specialiștii estimează aceste teste expres cu 99%.  

Un astfel de corst a fost instalat și în preajma centrului de sănătate nr.4.

Oamenii din acest sector sunt testați în baza unei programări, doar la îndreptarea medicilor  de familie. Toate măsurile de siguranță, inclusiv prezența echipamentelor de protecție, măștile și dezinfectanții sunt respectate în corturi. Depistarea virusului prin metoda de detectare a antigenului se efectuează la primele simptome ale bolii

Alisa Grossu spune că de câteva zile se simte rău și a decis, la sfatul medicului, să efectueze un test rapid și să afle dacă, nu cumva este infectată.

Ana, a fost deja bolnavă de Covid-19. Totuși după ce a consultat  medicul său, a decis să verifice cu exacitate dacă infecția a dispărut. Asta pentru ai proteja pe cei dragi.

Șefa centrului de sănătate nr. 4 ne-a comunicat că în ultimele două zile, 12 persoane au fost testate. Rezultatele pot fi urmărite în 15 minute. Din cele 12 persoane, 3 au avut un rezultat pozitiv.

Veronica Bocancea a mai menționat că pentru testarea rapidă a fost inclusă și o altă categorie de cetățeni, cei care au nevoie de tratament chirurgical într-un spital.

Amintim, că inițiativa de a instala corturi pentru testarea rapidă, aparține primarului de Bălți, Renato Usatîi. Pentru municipiul Bălți au fost alocate 10 mii de teste. Corturile sunt păzite pe timp de noapte de o agenție de securitate privată.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture