Cum poate fi traficul rutier în Bălți mai comod

Ambuteiajele din trafic poate fi soluționate prin extinderea principalelor autostrăzi din Bălți. Majoritatea drumurilor pot fi mărite cu încă o bandă. Șeful Direcției Reparații și Construcții Drumuri Iurie Hmarnîi, a numit mai multe străzi în care extinderea drumului ar optimiza congestionarea traficului. În lista acestor se enumeră, strada Ivan Franko, la trecerea pe calea ferată, strada Artiom (lângă pod), Feroviarilor (spre depozitul de producția lemnului).

Potrivit acestuia, drumurile pot fi extinse datorită trotuarelor, care au fost proiectate în timpul funcționării fabricilor sovietice, la care mii de oameni veneau pe jos de la gările de tren. Șeful DRCD a mai menționat că un alt motiv de formare a ambuteiajelor este transportul public, care staționează chiar în drum din cauza lipsei unei benzi speciale dedicate acestuia.

Un alt motiv în apariția ambuteiajelor reprezintă camioanele. Multe autostrăzi din Bălți au fost construite pentru camioane cu o greutate de cel mult 7-10 tone, acum însă trec camioane de 30 de tone. Potrivit lui Iurie Hmarnîi, acest lucru acționează negativ asupra straturilor drumului.

Reamentim, că strada Conev din Bălți, la propunerea primarului va fi extinsă. Renato Usatîi a menționat că un drum îngust cu două benzi este periculos în cazul efectuării manevrelor de ocolire a obstacolelor. Lățimea trotuarelor de pe strada Conev va fi de 3 metri pentru zona pietonală și de un metru va fi pista pentru biciclete. Aceasta va fi marcat cu plăci de pavaj roșu.

Как сделать дорожное движение в Бельцах более удобным

Как сделать дорожное движение в Бельцах более удобным

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Samstag, 4. Juli 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture