Cum și ce fel de pâine se coace la ,,Combinatul de Pâine din Bălți”

,,Combinatul de Pâine din Bălți”  a fost întotdeauna renumit pentru produsele sale delicioase și de înaltă calitate. Dacă s-a schimbat procesul tehnologic, și ce fel de produse produce la moment întreprinderea, a aflat jurnalistul postului nostru de televiziune. Cum decurge procesul de preparare a aluatului și coacerea pâinii ne-a demostrat tehnologa Olga Ostrovețcaia. Potrivit acesteia, uzina coace acum peste 80 de tipuri de produse de panificație. „Am instalat echipamente moderne, încercăm să păstrăm calitatea și gustul pâinii conform tradițiilor îndelungate. Produsele uzinei sunt naturale și nu au aditivi chimici ”, a remarcat tehnologul combinatului.

 Olga Ostrovețcaia a vorbit și despre procesul de producție.

Calea pâinii fierbinți începe cu frământatul aluatului. Ulterior, aluatul, împărțit în porții, este așezat într-un dulap special de tăiere și apoi într-un rotunjitor. Urmează  rularea și se lasă la odihnă. Aluatul crește aproximativ 50 de minute, după care intră în cuptor.

Întreprinderea produce aproximativ 30 tipuri de produse de cofetărie. Prăjituri, checuri, rulade, torturi, iar de ceva timp circa 6 tipuri de plăcine, conform unor rețete populare celebre.

Potrivit tehnologului de producție, toate produsele Combinatului Bălți sunt gustoase și solicitate, deoarece toți angajații își îndeplinesc cerințele cu drag și responsabilitate. Întregul proces este supus controlului calității, care trebuie să respecte standardele și preferințele  consumatorului.

 Combinatul produce și biscuiţi de zahăr, biscuiţi crocanţi, produce, de asemenea, pesmeți, prăjituri pentru Paște și covrigei. Apropo, unele tipuri de covrigei sunt făcuți pe bază de vin, măsline și condimente. „Acesta este un produs nou și nu ne oprim aici, încercăm să ținem pasul cu vremurile”, a adăugat Olga Ostrovețcaia.

SA „Combinatul de pâine din Bălți” este unul dintre cei mai mari producători din Republica Moldova. Întreprinderea cuprinde o secție de producere a biscuiților și 2 secții de producere a pâinii, pe lângă care este organizată fabricarea produselor de patiserie moi. Actualmente uzina produce 150 de denumiri de produse.

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture