Cum sunt respectate normele igienice în magazinele alimentare din Bălți pe timp de carantină

Câte 3-5 cumpărători în încăpere. Ceilalți păstrând distanța așteaptă calm la ușile magazinului. Odată intrat în market îți dezinfectezi mâinile cu o soluție alcoolică, îmbraci mănușile de unică folosință și ești gata pentru a-ți face cumpărăturile. Acestea sunt regulile unui market din sectorul bam al orașului Bălți, aplicate pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Bălțenii care au făcut cozi la ușa magazinului au respectat cu strictețe regulile impuse. Aceștia nu s-au arătat deranjați de faptul că ar trebui să aștepte afară până vor ieși cei 5 cumpărători din incinta marketului.

Unii oameni, nevoiți să-și facă unele provizii au dat dovadă de responsabilitate și au ieșit din casă cu propriile mănuși și măști.

Administrația unui alt magazin de dimensiuni mari din centrul orașului ne-a asigurat că regulile și măsurile igienice la fel sunt respectate cu strictețe. La intrarea în magazin au fost amenajate soluții dezinfectante, pe mânerele ușilor au fost așezate bucăți de tifon, prelucrate cu soluții antibacteriene, iar casele de marcat sunt prelucrate cu aceleași amestecuri la fiecare jumătate de oră.

Și în acest sector cumpărătorii au conștientizat cât de imporatant este să respecți restricțiile impuse de ministerul Sănătății. Așa că au dat o fugă la cumpărături la cel mai apropiat magazin, înarmându-se cu mănuși și măști.

La cele mai mici magazine alimentare, igiena de asemenea este la ordinea zilei. Măsuri de dezinfectare, evitarea aglomerării cumpărătorilor și distanța necesară dintre aceștia.

De asemenea comercianții susțin că numărul vânzărilor s-a micșorat din cauza situației din țară.

La data de 16 martie în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență din cauza coronavirusului.

Cum sunt respectate normele igienice în magazinele alimentare din Bălți pe timp de carantină

Cum sunt respectate normele igienice în magazinele alimentare din Bălți pe timp de carantină

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 17. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture