CUM VA ARĂTA PRIMUL MONUMENT AL LUI MIHAI VOLONTIR

Lângă Aleea Clasicilor din Bălți va apărea în curând primul monument al marelui actor Mihai Volontir. Nu se ştie însă exact cum va arăta acesta, pentru că Consiliul Urbanistic al municipiului a votat pentu proiectele a doi arhitecți, Iurie Canașin și Andrei Dohocher. Primul concept, are la bază pe regretatul actor stând în poziție așezată lângă cortină. Al doilea concept votat se ridică la aproape 5 metri și este înconjurat de bănci pentru odihnă.

Viceprimarul de Bălți Igor Șeremet a propus ca pe monument să fie o inscripție amplă despre activitatea lui Volontir.

Unele idei au fost dur criticate, mai ales de soţia regretatului actor. Eufrosinia Dobîndă-Volontir a insistat ca monumentul să fie înalt, fiind categoric împotriva conceptului care îl întruchipeață pe Volontir așezat pe o bancă.

Varianta finală va fi votată de către Consiliul Național, care ulterior ar putea veni cu completări.

Cunoscutul actor de teatru şi cinema, Mihai Volontir, s-a stins din viaţă în noaptea de 15 septembrie 2015, la vârsta de 81 de ani. Volontir şi-a început cariera la Bălţi. A debutat în cinematografie cu rolul lui Ivan Turbincă, dar a devenit renumit după ce a jucat în filmul „Întoarcerea lui Budulai”. În 2000, a fost desemnat de Academia de Ştiinţe a Moldovei „cel mai bun actor al secolului XX din cinematografia moldovenească”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture