CUM VA FI SĂBĂTORITĂ ZIUA INDEPENDENȚI LA BĂLȚI

Cu ocazia marcării a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, în municipiul Bălți vor fi organizate un şir de manifestări culturale. Ziua de 27 august va începe cu depuneri de flori la monumentul „Ştefan cel Mare şi Sfânt”  care este preconizată pentru ora 10:00.

Programul oficial va continua în Piața municipală Vasile Alecsandri cu un spectacol de inaugurare a Zilei Independenţei Republicii Moldova. Spectatorii vor avea ocazia să asculte cele mai apreciate piese din folclorul naţional, să admire dansurile tradiţionale moldoveneşti în interpretarea formațiilor artistice din Bălţi.

Pentru amatorii creației tradiționale va fi organizat târgul meșterilor populari, unde bălțenii și oaspeții orașului își vor putea cumpăra lucruri originale, de la suvenire, accesorii și costume naționale, până la icoane sau instrumente muzicale.

Sărbătoarea va lua sfârșit cu un concert grandios susținut de Doinița Gherman, Pașa Parfenii, Olia Tira, Dara, Valentin Uzun & THARMIS, Orchestra Simfonică, Constantin Moscovici, însoțiți de un show feeric de muzică, lumină și apă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture