Curtea a respins cererea de suspendare a Decretului Președintelui Republicii privind desemnarea candidatului pentru funcția de Prim-ministru, a declarat admisibilă sesizarea și a stabilit examinarea sesizării pentru 22 martie 2021

Astăzi, 19 martie 2021, Curtea Constituțională a pronunțat Decizia nr. 31, prin care a respins cererea de suspendare a acțiunii Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 47-IX din 16 martie 2021 privind desemnarea candidatului pentru funcția de Prim-ministru.

De asemenea, Curtea a declarat admisibilă sesizarea nr. 60a/2021 depusă de dnii Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, deputați în Parlament, transmite constcourt.md.

Vă comunicăm că, pe 22 martie 2021, cu începere de la ora 10:00, va avea loc ședința Curții Constituționale în cadrul căreia va fi examinată în fond sesizarea menționată mai sus.

Menționăm că în sala de ședințe a Curții Constituționale vor avea acces doar persoanele invitate.

Reprezentanții mass-media și persoanele interesate vor putea urmări ședința în direct, accesând pagina web a Curții http://constcourt.md/, site-ul https://www.privesc.eu/ și https://realitatealive.md/.

După pronunțarea hotărârii, Președintele Curții, doamna Domnica Manole, va susține un briefing.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture