Curtea de Apel se va expune astăzi asupra primei decizii CEC, privind numărul secțiilor deschise în afară țării

Curtea de Apel Chișinău se va expune astăzi asupra primei decizii a Comisiei Electorale Centrale (CEC), privind deschiderea a 139 de secții de vot în afara țării. Asta după ce contestații în acest sens au depus Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Unității Naționale (PUN) și Blocul Renato Usatîi, scrie tv8.md.

Cererile depuse de către cele trei formațiuni au fost conexate într-un singur dosar. Magistrații urmează să se întrunească la ora 10:00.

La ședința trecută, judecătorii Curții de Apel Chișinău au respins cererea avocaților lui Renato Usatîi privind recuzarea judecătorului Anatolie Minciună.

Anatolie Minciună este magistratul care în 2014 a decis eliminarea din cursa electorală a formațiunii politice conduse de Renato Usatîi – Patria. „Este o tragedie pentru cetățeni”, a punctat Usatîi.

Pe fundalul protestelor, CEC a decis marți să deschidă cu șapte secții de vot mai mult în diasporă, astfel încât, numărul acestora a ajuns la 146.

Platforma DA, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și Blocul Renato Usatîi consideră nedreaptă această decizie a CEC-ului și au anunțat că vor contesta și această hotărâre la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că Ministerul de Externe a propus să fie deschise 190 de secții de vot în diasporă, iar premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi a spus că sunt resurse financiare destule pentru a asigura aceasta.

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture