CUTII CU PRODUSE ALIMENTARE PENTRU 200 DE FAMILII DIN BĂLȚI

251

200 de cutii cu produse alimentare au ajuns la familiile social vulnerabile din Bălți. Miercuri, 29 mai reprezentanții organizației Semiluna Roșie și TIKA care acordă suportul guvernului turc diferitor țări au înmânat micile daruri beneficiarilor.

O cutie a cuprins paste făinoase, zahăr, crupe și ulei, în total 18 kg. Bălțenii au făcut cozi pentru a-și lua produsele și au mulțumit organizatorilor pentru donații, iar pentru cei care nu au putut fi prezenți, darurile vor ajunge prin intermediul lucrătorilor sociali.

Donația a fost făcută de către poporul turc cu ocazia lunii Ramadanului, tradițional în această perioadă ei împart daruri celor nevoiași.

Selda Ozdenoglu : ,,Noi, tradițional în fiecare an împărțim astfel de sacoșe cu produse alimentare pentru familii social-vulnerabile. În acest an am plănuit donarea a 1200 de cutii. Au ajuns în diferite regiuni ale Republicii, luând legătura cu administrațiile publice locale. Am ales și orașul Bălți, deoarece cu toții știm că acest oraș este o a 2 capitală a țării.

Este pentru prima dată când Semiluna Roșie a livrat ajutor alimentar la Bălți.

Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare (TIKA) activează în 150 de țări, iar proiectele din  acestea au fost  implimentate datorită finanțării poporului turc.

Cmentariile sunt închise