De ce apa de la robinet miroase a nămol?

Acum cîteva zile au apărut mai multe plângeri din partea bălțenilor pe mirosul neplăcut al apei din robinet. Specialiștii din laboratorul central de verificare susțin că acest miros este un fenomen sezonier și nu afectează calitatea apei. În scurt timp izul de nămol și chiar pește va dispărea spun specialiștii

Bălțenii se plâng că apa din robinete are un miros ciudat. Aceasta are iz specific de nămol, tină și chiar pește. Motivul acestui miros a fost identificat în Laboratorul Central, care verifică calitatea apei. Larisa Romaniuc, directoarea laboratorului susține că mirosul neplăcut a apărut în urma precipitațiilor abundente, care au afectat apa din Nistru, de unde este aprovizionat orașul Bălți. Specialistul a menționat că apa din robinete nu reprezintă un pericol – toate analizele și probele corespund standardelor.

Un angajat al laboratorului explică că ceea ce se întâmplă cu apa este un fenomen sezonier. Anume ierburile acvatice transmit acest ,,iz” specific apei, care seamănă cu mirosul de nămol și pește. Totuși mirosul nu afectează calitatea apei și va dispărea în scurt timp.

Nelea Nicolahina, inginer – bacteriolog susține că toate analizele și indicatorii apei potabile la prezența bacteriilor și infecțiilor corespund în present normelor.

Specialiștii de laborator sfătuiesc păstrarea apei în containere speciale, până la  dispariția mirosurilor neplăcute.

De ce apa de la robinet miroase a nămol?

De ce apa de la robinet miroase a nămol?

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 11. Mai 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture