De doi ani locuitorii din Mîndreștii Noi așteaptă conexiunea la apeduct, pentru care au adunat sute de mii de lei

De doi ani sătenii din Mîndreștii Noi, raionul Sîngerei tot așteaptă ca să curgă apa prin sistemul de apeduct din localitate, pentru care au adunat, mână de la mână, sute de mii de lei. Lunga așteptare se datorează faptului că contoarele de apă n-au fost instalate în gospodăriile oamenilor. Oamenii dau vina pe fostul primar pentru că a lăsat totul baltă.

Cel din urmă însă spune că vinovată este compania care a efectuat lucrările de construcție a apeductului, acesta nu poartă nici o responsabilitate cu situația creată. Istoria care pare să nu mai aibă sfârșit, i-a ajuns ca cuțitul la os, oamenii se arată nemulțumiți. Unii au luat credite și s-au împrumutat cu mii de lei, dar în zadar.

,,Atâta sumă de bani, asta intră în toată cheltuială, mai mulți bani n-o să fie strânși. S-o strâns 5 mii de lei, pe ce s-o strâns 5 mii de lei? Unde-s banii? Eu am luat credit 5 mii de lei, și am întors 6. Cine o să-mi întoarcă mie și apă? Nimic nu-i. Ei veneau le spuneai că pe data asta asta ai de primit slariu, ei veneau de dimineață tare, ,,dă-mi bani că-mi trebuie bani.” ”

,,Eu primesc pensia 1000 de lei, 6000 m-a costat apa asta și dacă am zis nu se face într-o zi două apa asta și plătesc în rate cumva. Nu că trebuie tot odată să plătim. Am împrumutat, am umblat flămândă și acum mie nu-mi lămurește nimeni, nimic.

Pentru construcția apeductului în satul Mîndreștii Noi nu a fost realizat nici un proiect, iar colectările de bani au fost înregistrate într-un simplu caiet.

Ex-primarul se apară și spune că nu el a venit cu inițiativa, ci doar cu  propunerea, cine ar putea efectua aceste lucrări. Potrivit fostului primar, Ivan Orlovschi , agentul economic a propus construcția apeductului fără proiect pentru a reduce cheltuielile.

,,Stați, stați nu puneți responsabilitatea numai pe mine. Așteptați, când s-o început cu lucrările astea cu apeduct, cum a fost? La prima adunare lumea m-a invitat și a spus că noi vrem apeduct, adică apă în sat. Eu am spus eu nu mă ocup cu chestiile astea, dar este o persoană care are firmă și el poate să îndeplinească lucrările astea. Așa a fost? Așa a fost. Eu am adus persoana ceea și am spus, oameni buni eu nu vreu să mă implic în chesiile astea, este persoana, dacă doriți el o să vă spuie cât asta costă, totul”

Oamenii însă contrazic cele spuse de fostul primar. Mai mult decât atât aceștia spun că soția primarului a fost cea care a colectat banii.

,,Inițiativa a fost de la mata, cine a spus la Bilicenii noi s-a făcut apă momentan, în două luni de zile și mata vii cu inițiativa dă să vă tragem apă să aveți apă și voi în două luni de zile.”

Contactat telefonic șeful organizației Argo Energetica, care a fost responsabil de lucrările efectuate, spune că la moment lucrările sunt efectuate în proporții de 99%, singurul lucru care mai trebuie făcut ține de instalarea contoarelor.

Actualul primar a afirmat că nu există nici un document valabil în vederea banilor colectați și astfel nu-i poate ajuta pe oameni. Totuși, acesta a spus că este necesar creearea unei asociației oficiale.

Președitele de raion, Grigore Corcodel prezent la protest, le-a recomandat oamenilor să facă o cerere către numele lui, respectiv acesta va lua în vedere cazul și va apela la toate instanțele ca să verifice care a fost scopul colectării banilor, unde s-au dus banii și calitatea lucrărilor efectuate.

De doi ani locuitorii din Mîndreștii Noi așteaptă conexiunea la apeduct, pentru care au adunat sute de mii de lei

De doi ani locuitorii din Mîndreștii Noi așteaptă conexiunea la apeduct, pentru care au adunat sute de mii de lei

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 25. August 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture