De la Soroca la Bălți apa vine prost tratată cu clor. ,,Apă-Canal” va cere despăgubiri  

Apa potabilă care curge din robinetele noastre, ajunge de la Soroca la Bălți, fără a fi tratată cu clor. Asta au arătat testele de laborator efectuate de ,,Apă-Canal”. Din acest motiv lunar întreprinderea este nevoită să suporte cheltueli de 25 de mii de lei, pentru a stabiliza valoarea normală a conținutului de clor.

Mostrele de apă testate la laboratorul ,,Apă-Canal” Bălți, au arătat că, de la Soroca, aceasta ajunge fără a fi tratată cu clor, Despre aceasta a anunțat directorul interimar al întreprinderii Leonid Babii, în cadrul ședinței a serviciilor comunale din 28 aprilie. El a adăugat că, întreprinderea municipală este nevoită să stabilizeze valoarea normală de clor, iar cheltuielile lunare constituie 25 de mii de lei.

Apa cu clor este apa, tratată de bacterii nocive și microorganizme cu ajutorul preparatelor pe bază clor. Anume ea curge din robinetele noastre. Angajații întreprinderii săptămânal prelevă probe de apă din locuri diferite din oraș. La Bălți apa curge din rețeaua de apă de la Soroca.

Из Сорок в Бельцы поставляют плохо хлорированную воду: «Апэ-канал» будет требовать возмещение ущерба

Из Сорок в Бельцы поставляют плохо хлорированную воду: «Апэ-канал» будет требовать возмещение ущерба

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 29. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture