Declarație la Summit-ul UE – SUA: Vom sprijini reformele din Ucraina, Georgia și R. Moldova, dar și integritatea teritorială a acestor țări

UE și SUA și-au exprimat disponibilitatea de a sprijini programele de reformă din Ucraina, Georgia și R. Moldova, a declarat Consiliul European pe 15 iunie, transmite deschide.md.

„Suntem hotărâți să sprijinim calea de reformă a Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova”, se arată în declarația publică UE în urma Summit-ului UE-SUA.

În plus, Bruxelles și Washington sunt hotărâți „să continue să sprijine suveranitatea, independența și integritatea teritorială a partenerilor estici ai UE”.

Documentul final al summit-ului notează că părțile și-au exprimat sprijinul pentru poporul bielorus și doleanțele acestuia cu privire la respectarea drepturilor omului.

Mai mult, UE și S.U.A. și-au exprimat disponibilitatea de a lucra pentru a realiza „pace, rezistență și stabilitate pe termen lung în Caucazul de Sud”.

Foto: deschide.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture