DELEGAȚIA DIN NIJNII NOVGOROD A AJUNS LA BĂLȚI. PRIMELE IMPRESII

Delegația din Nijnii Novgorod a ajuns în municipiul Bălți. La invitația primarului de Bălți, Renato Usatîi, cu o vizită oficială au venit, ministrul învățămîntului din regiunea Nijnii Novgorod, Serghei Naumov, adjunctul ministrului Alexandr Ușakov și rectorul Universității de Stat de Inginerie și Economie din Nijnii Novgorod, Anatolii Șamin. Aceștia au vizitat Centrul de excelență în servicii și prelucrarea alimentelor, Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov”, școala sportivă „Boris Petuhov” și asociația obștească „Tinerii pentru dreptul la viață”.

După o scurtă excursie prin Centrul de excelență în servicii și prelucrarea alimentelor, ministrul învățămîntului, Serghei Naumov, a declarat că este convins de faptul, că vor avea parte de o colaborare strânsă.

Oaspeții nu au rămas la fel de impresionați însă de sala de informatică din cadrul Liceului Teoretic „Mihail Lomonosov”. Ministrul a ținut să facă o comparația cu situația din Nijnii Novgorod, unde unele instituții de învățământ au până nouă săli dotate cu calculatoare.

Rectorul Universității de Stat de Inginerie și Economie din Nijnii Novgorod, Anatolii Șamin, a menționat că au deja o practică bogată în colaborarea cu alte regiuni. Asta pentru că dispun de o gamă largă de specialități.

Seara s-a încheiat cu o masă rotundă la sediul asociației obștești „Tinerii pentru dreptul la viață”. Oaspeții au făcut cunoștință cu reprezentanții mai multor organizații obșești, după care au menționat că așteaptă propuneri și solicitări concrete. Totodată, aceștia au specificat pentru ce manifestă un interese deosebit.

Mâine urmează la Bălți va veni și rectorul Universității Agrare de Stat din Sankt Petersburg, Serghei Șirokov. Tot în ziua de joi va avea loc semnarea acordurilor de colaborare între cele două instituții de învățămînt din Rusia și primăria municipiului. Semnarea acordurilor va permite tinerilor din Republica Moldova să studieze gratuit în mai multe instituții universitare din Federația Rusă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture