DEPUTAŢII CARE AU PLECAT DIN PCRM AU FOST CUMPĂRAŢI CU BANI GREI

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, susţine că cei 14 deputaţi care au părăsit fracţiunea şi au format împreună cu PDM Platforma social-democrată au fost cumpăraţi cu bani grei. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Unii dintre ei s-au apropiat de mine şi mi-au spus chiar ce sumă li s-a propus şi cine anume. Mi-au dat garanţii că nu vor trăda, că nu se vor lăsa cumpăraţi. Dar a doua zi au făcut acea declaraţie că părăsesc fracţiunea. Toţi aceşti deputaţi au lucrat mult pentru partid şi au fost crescuţi de partid. Elena Bodnarenco spune adevărul şi este bravo pentru că nu s-a lăsat ademenită ca ceilalţi”, a precizat preşedintele PCRM.

În cadrul aceleaşi emisiuni Voronin a lansat critici dure în adresa Curţii Constituţionale pentru decizia din 4 martie, prin care s-a revenit la alegerea directă a şefului statului.

„Dacă poporul a dorit acest lucru, atunci modificările puteau fi făcute în Parlament. Nu de către 4 judecători, care şi-au permis să umble la Constituţie. Doar Parlamentul este în drept să modifice Constituţia”, a declarat Vladimir Voronin.

Liderul comunist este de părerea că alegerea preşedintelui prin vot direct ar putea aprofunda criza politică.

Depinde cine va fi ales preşedinte. Dacă va fi ales un candidat al opoziţiei, criza se va aprofunda. Să ne amintim de relaţia lui Mircea Snegur cu Andrei Sangheli sau de cea a lui Petru Lucinschi cu Ion Sturza. Ne paşte aceleaşi riscuri”, a opinat preşedintele PCRM.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture