Despre interzicerea circulației autovehiculelor în Milano și placa zburătoare care va fi scoasă în vînzare

Postul de televiziune BTV vă propune spre vizionare cele mai importante evenimente ale zilei trecute.

O femeie a fost ucisă duminică în estul Ucrainei, aceasta fiind prima victimă după încetarea focului anunțată pe 22 decembrie de separatiștii proruși și armata ucraineană, aceasta din urmă denunțând folosirea de către rebeli a unor arme interzise de acordurile de pace de la Minsk, transmit AFP și Reuters.

Mai multe obuze au căzut pe imobile private, rănind mortal o femeie în vârstă în satul Zaițevo, situat la 55 de kilometri nord de Donețk, bastion al separatiștilor proruși.

Rebelii au utilizat lansatoare de grenade, mitraliere de calibru mare, mortiere de calibru 82 mm și un tanc, arme care ar fi trebuit să fie deja retrase de pe linia frontului în cadrul acordurilor de la Minsk”, se arată într-un comunicat al armatei ucrainene.

La rândul lor, rebelii au acuzat forțele ucrainene că au tras sâmbătă seară asupra localității Zaițevo, ca și asupra suburbiilor vestice ale orașului Donețk, fără a face victime.

Acordurile de pace semnate la Minsk în luna februarie, în urma medierii franco-germane, au contribuit la încetarea luptelor în conflictul din estul Ucrainei, soldat cu peste 9.000 de morți începând din aprilie anul trecut.

agerpres.ro

Poliția sârbă a arestat 79 de persoane, inclusiv un fost ministru, acuzate de diverse fapte de corupție, în urma cărora au fost devalizate 100 de milioane de euro, a anunțat sâmbătă ministrul de interne Nebojsa Stefanovic, informează AFP.

Aceste persoane au comis din 2004 mai multe fapte de corupție, abuz de putere (…) care le-a permis să fure peste 100 de milioane de euro. Printre cei arestați se numără un fost ministru, mai mulți foști înalți funcționari, primari și foști primari, precum și directori ai unor mari companii”, a declarat Stefanovic, care l-a identificat pe fostul ministru doar după inițiale — S.M. Potrivit site-ului de internet al cotidianului Blic, ar fi vorba despre Slobodan Milosavljevic, fost ministru al comerțului în timpul guvernului democrat proeuropean al defunctului premier Zoran Djindjic, asasinat în martie 2003.

Stefanovic a declarat că ancheta împotriva suspecților “s-a intensificat în cursul anului trecut”. Poliția mai caută încă cinci suspecți, a adăugat el. “Este vorba despre cea mai mare operațiune care a vizat sufocarea corupției și a delictelor financiare. Lupta noastră împotriva corupției nu va ține cont de apartenența la niciun partid politic și nici de funcția” pe care o dețin suspecții, a continuat ministrul sârb.

Anunțul despre aceste arestări survine la două săptămâni după ce Serbia a deschis, la 14 decembrie, primele două capitole de negociere în vederea aderării la Uniunea Europeană.

agerpres.ro

Autorităţile de la Berlin introduc noi măsuri pentru a face cursele aeriene mai sigure.
De anul viitor, piloții companiilor germane vor fi supuşi unor controale neprevăzute pentru depistarea consumului de droguri, alcool și medicamente.

Autorităţile vor să prevină astfel tragedii precum cea din martie, când un pilot al companiei Germanwings a prăbuşit intenţionat un avion cu 150 de oameni la bord.

Tragedia a avut loc pe 24 martie, iar bărbatul suferea de depresie şi avea tendinţe sinucigaşe.
Nimeni din conducerea companiei aviatice nu ştia, însă, de problemele sale.

În plus, el nici nu trebuia să meargă la serviciu în ziua tragediei, fiindcă psihologul îi dăduse concediu medical.

digi24.ro

Primăria metropolei italiene Milano a decis, din cauza nivelului ridicat al poluării, interzicerea totală a circulaţiei autovehiculelor timp de trei zile, în perioada 28-30 decembrie, între orele 10.00-16.00, informează site-ul TGcom24.Mediaset.it, citat de money.ro.

Decizia Primăriei Milano vizează toate autovehiculele, cu excepţia celor de transport în comun şi de aprovizionare.
Circulaţia autovehiculelor va fi interzisă în oraşul Milano pe 28, 29 şi 30 decembrie, în intervalul orar 10 – 16, a transmis Primăria metropolei din nordul Italiei.

Autorităţile milaneze au cerut măsuri similare din partea altor oraşe ale regiunii Lombardia, situată în nordul Italiei.

Autorităţile au adoptat măsuri pentru încurajarea utilizării transportului în comun, biletele pentru o zi costând, până la sfârşitul anului, doar 1,50 euro.

Săptămâna trecută, autorităţile italiene au luat măsuri speciale în zona metropolitană Milano, din cauza nivelului mare al poluării care durează de peste 30 de zile, Primăria milaneză interzicând circulaţia vehiculelor cu motoare diesel euro 3, conform cotidianului Corriere della Sera.

Poluarea a atins cote alarmante în zona metropolitană Milano (nordul Italiei), fiind peste limitele maxime admise de peste 30 de zile consecutive. Autorităţile au stabilit că este vorba de cea mai gravă situaţie înregistrată în nordul Italiei în ultimii patru ani.

realitatea.md

Bosnia va prezenta până la finalul lunii ianuarie 2016 cererea de aderare la Uniunea Europeană, a anunțat președintele în exercițiu al președinției colegiale a țării, Dragan Covic, care și-a exprimat speranța că UE va recunoaște oficial statutul Bosniei de candidat la începutul lui 2017, transmite duminică Hina.

Pentru a-și putea prezenta cererea de aderare la UE, autoritățile bosniace trebuie să adopte un mecanism de coordonare ce reglementează adoptarea acquisului comunitar și să ajusteze Acordul de Stabilizare și Asociere în sensul reintroducerii cotelor tradiționale de import în cazul mărfurilor nesupuse regimului vamal, provenite în special din Croația.

Pe de altă parte, Dragan Covic și-a exprimat speranța că Planul de acțiuni în vedere aderării Bosnia la NATO va putea fi activat în luna iunie.

agerpres.ro

ARCA, o companie românească activă în Statele Unite, a lansat de curând un hoverboard, o placă zburătoare care se poate deplasa în orice direcție posibilă, înainte și înapoi, scrie playtech.ro.

ARCA Space este o companie de inginerie aerospațială, cu sediul în Las Cruces, New Mexico, al cărei obiectiv principal este explorarea spațială. A fost înființată în România în anul 1999, însă, ulterior, din diverse motive, și-a mutat toate operațiunile în Statele Unite ale Americii. Acum, compania ARCA Space Corporation a anunțat cel mai important dispozitiv al său: ArcaBoard.

Acesta este un hoverboard, o mașină zburătoare propulsată electric, având 272 cai putere și 203,000 W, fiind unul dintre cele mai puternice și mai ușoare vehicule personale create vreodată.

În cazul în care sunteți interesați de un asemenea vehicul, veți fi fericiți să aflați că acesta poate fi comandat deja, însă livrările nu vor începe decât pe 15 aprilie, anul viitor.

ArcaBoard este un vehicul revoluționar. În ultimii 17 ani, am dezvoltat tehnologii aerospațiale care ținteau către cer. Acum, am folosit cunoștințele însușite pentru a dărui oamenilor o tehnologie uimitoare, pentru a împlini un vis fundamental al omului. Visul de a zbura”, a declarat Dumitru Popescu, Președinte ARCA Space Corporation.

agora.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture