Despre pilotul sinucigaș din Italia și expoziția auto de la Moscova

Postul de televiziune BTV vă propune spre vizionare cele mai importante evenimente ale zilei trecute, reflectate în presa internațională.

Un pilot italian care urma să efectueze o cursă aeriană intercontinentală a fost suspendat câteva luni după ce şi-a ameninţat soţia că, dacă îl va părăsi, va prăbuşi în ocean avionul cu sute de pasageri.

Pilotul din oraşul italian Padova, angajat al unei companii care efectua zboruri intercontinentale, i-a trimis soţiei, după o ceartă, următorul mesaj telefonic: “Mă prăbuşesc în ocean cu 200 de pasageri“.

Soţia s-a adresat imediat autorităţilor italiene, iar pilotul a fost ridicat din cabina avionului, cu câteva minute înainte de a decola.

În momentul incidentului, bărbatul urma să efectueze o cursă din oraşul italian Roma spre Japonia.

Conform ziarului Il Messaggero, pilotul a fost suspendat, în aşteptarea unor teste psihologice.

În martie 2015, un avion al companiei Germanwings s-a prăbuşit în Alpii Francezi, incident soldat cu 150 de morţi. Anchetatorii au stabilit că unul dintre piloţi, care suferea de depresie, a prăbuşit intenţionat avionul.

mediafax.ro

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a cerut din nou duminică transferul “urgent” al miilor de migranți în alte țări ale UE, în ajunul unui summit extraordinar UE-Turcia la Bruxelles, informează AFP.

Lansarea imediată a unei proceduri fiabile ce permite transferul migranților din țara noastră în alte state UE este o urgență absolută”, a pledat Tsipras în fața cadrelor partidului său SYRIZA (stânga radicală). “Aceasta vom încerca să obținem luni la Bruxelles“, a adăugat el.

Zeci de mii de migranți sunt blocați în Grecia în condiții mizere din cauza restricțiilor impuse de mai multe țări din Balcani, dintre care Macedonia vecină, amintește France Presse.

Aproape 30.000 de migranți” sunt blocați în țară, a amintit Tsipras, criticând țările europene care nu au pus în aplicare directivele UE.

Vom continua să dăm din puținul pe care îl avem acestor oameni vânați și persecutați aflați în nevoie… Dar este evident că o țară mică cum este Grecia nu poate suporta povara întregii Europe în această criză“, a adăugat el.

Macedonia a redus săptămâna trecută numărul intrărilor de migranți pe teritoriul ei și nu a mai acceptat duminică decât o sută, mai amintește AFP.

O sursă din poliția greacă la frontieră a precizat că Skopje nu permite decât trecerea sirienilor și irakienilor veniți din zonele direct afectate de război.

agerpres.ro

Președintele ceh sugerează Greciei să păstreze migranții pentru a-și plăti astfel imensa datorie externă.

Grecia și-ar putea plăti imensa datorie față de creditorii internaționali amenajând în insulele din Marea Egee tabere unde să găzduiască permanent refugiații care doresc să ajungă în vestul Europei, a sugerat duminică președintele ceh, Milos Zeman, transmite agenția Reuters.

El a declarat, în timpul unui interviu televizat, că această idee a venit din partea unuia dintre consilierii săi. Zeman a apreciat-o drept ”o idee originală prin care s-ar împușca doi iepuri dintr-un foc”. Pe de o parte, Uniunea Europeană ar opri valul de refugiați, iar pe de altă parte s-ar rezolva și problema datoriei externe a Greciei, care oricum nu va putea fi plătită vreodată, a apreciat șeful statului ceh.

Președintele Zeman se remarcă adesea prin declarații ce ies din tiparul funcției. De exemplu, în luna decembrie el a calificat drept ”tribut” ajutorul financiar promis de UE Turciei pentru ca aceasta din urmă să oprească migranții, făcând și o paralelă între situația actuală a blocului comunitar și declinul Imperiului Roman. ”Dacă ați învățat istoria, știți cum a sfârșit Imperiul Roman. Tributul nu l-a salvat”, a spus atunci președintele ceh.

agerpres.ro

Moscova se pregăteşte să aplice cea mai mare reducere a bugetului Apărării din era Putin, în condiţiile problemelor economice pe care le traversează Rusia, anunţă agenţia de stat RIA, citată de Reuters.

Ministrul-adjunct al Apărării din Rusia, Tatiana Shevtsova, a anunţat duminică că bugetul ministerului va fi redus cu 5% în 2016, ceea ce ar reprezenta cea mai mare tăiere de la instaurarea lui Vladimir Putin în funcţia de preşedinte al ţării, în anul 2000. Măsura va trebui aprobată de preşedintele rus, însă este probabilă în condiţiile în care Ministerul Finanţelor a cerut o reducere a cheltuielilor cu 10% la nivelul ministerelor.

Reducerea ar însemna şi o stagnare a planului de modernizare a armatei ruse anunţat de Putin în 2011, atunci când era prim-ministru, care vizează cheltuirea a 23 de miliarde de ruble pentru procurarea de echipament şi tehnică militară nouă până în 2020.

Economia Rusiei s-a contractat cu 3,7% în 2015 pe fondul sancţiunilor impuse de Occident în urma anexării Crimeei în 2014 şi a scăderii dramatice a preţului petrolului, iar o altă scădere de 1% este preconizată pentru anul 2016. În 2015, Rusia a avut un buget al Apărării echivalent sumei de aproximativ 81 de miliarde de dolari.

adevarul.ro

Sfârşit teribil pentru o femeie din China, care a rămas blocată într-un lift timp de o lună.

Totul a început pe 30 ianuarie, atunci când în blocul femeii a fost o pană de curent. Liftul s-a blocat, iar electricienii l-au deconectat, fără să verifice dacă e cineva înăuntru. Rămasă captivă, fără apă şi fără mâncare, femeia nu a mai reuşit să iasă. Locuia singură, aşa că nimeni nu i-a anunţat dispariţia.

Cadavrul ei a fost găsit de alţi electricieni, care s-au întors abia după o lună să repare liftul. Cel mai probabil, muncitorii care au deconectat ascensorul vor fi acuzaţi de omor prin imprudenţă.

digi24.ro

Expoziţie auto, într-un parc din Moscova.

Timp de cinci zile, pasionaţii de maşini pot admira de la limuzina țarului Nicolae al II-lea până la cea contemporană a preşedintelui Vladimir Putin. Mai sunt şi limuzinele blindate folosite de Iosif Stalin şi Leonid Brejnev. Toate au fost scoase pentru expoziţie din garajul Kremlinului.

digi24.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture