Din 1 iunie toți cetățenii R. Moldova vor putea merge în România fără să stea în carantină

Guvernul de la București a stabilit joi, 27 mai, noile măsuri referitoare la regimul de călătorie în România pentru cetățenii străini, printre care se regăsesc și cetățenii R. Moldova, care vor intra în vigoare de la 1 iunie curent. Începând de luna viitoare, cetățenii R. Moldova vor putea călători în România în baza unui un act confirmativ de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 sau rezultatul negativ al testării COVID-19, fără ca să stea în carantină, scrie deschide.md.

La fel recent România a inclus R. Moldova în „zona verde”. Cetățenii care intră în România din țările din zona verde nu sunt obligați să stea 14 zile în carantină.

Potrivit articolului 15 din Hotărârea nr. 32 din 27.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a României, începând cu 1 iunie, se propune eliminarea interdicțiilor de intrare în România a cetățenilor străini și apatrizi, prevăzute la art. 2 alin. (1) pct. 7 și art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531 din 10 mai 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Aceeași decizie spune că persoanele care sosesc în România din țările cu risc epidemiologic ridicat, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină pentru 14 zile.

Foto: deschide.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture