Direcția asistență socială din cadrul primăriei Bălți activează de la distanță

77

Majoritatea angajaților unui department din cadrul primăriei Bălți au fost confirmați pozitiv la coronavirus. 6 angajați primesc tratament  pentru Covid. Este vorba despre Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei. Potrivit viceprimarului Nicolai Grigorișin, angajații aflați în carantină vor continua să lucreze de la distanță. Potrivit acestuia, departamentul continuă să ofere servicii locuitorilor din Bălți. Până la moment nu s-a discutat depre o suspendare temporară a activităților.

Amintim că pentru direcția asistență socială a început perioada activă – a început analiza solicitărilor pentru compensații la căldură. Administrația locală dezvoltă un mecanism nou, astfel încât pensionarii să nu formeze cozi la Ghișeul Unic.

În anii precedenți, alocațiile erau acordate în baza unei cereri adresată Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Familiei. Anul acesta, din cauza riscului sporit de infectare cu coronavirus, persoanelor cu vârsta de peste 63 de ani le este interzis accesul în locurile publice.

Cmentariile sunt închise