DISCURSUL LA URĂ IA AMPLOARE ÎN MOLDOVA

488

Tot mai mulți oameni folosesc discursul la ură. Limbajul de ură este pupular și în rândul politicienilor. Asta arată un studiu realizat de asociația Promo- LEX.

Miercuri în cadrul unui eveniment mai mulți tineri din Bălți, au putut să se documenteze despre acest fenomen molipsitor, care ia amploare și în țara noastră.

MARIA LEVCENCO, MEDIA EXPERT IPIS

,,Ne-am dat seama că este un fenomen foarte răspândit la noi în țară, ca și peste tot de altfel, dar despre care nu ne dăm seama că există și nu ne dăm seam în ce proporții el există. Iată de ce noi cu colegii am decis că ar fi bine ca să facem un tur prin țară să ridicăm nivelul de conștientizare a acestui fenomen, ca oamenii să depisteze discursul de ură, atunci când îl aud și să înțeleagă că nu este ok să-l avem în acel volum pe care îl avem.”

Tatiana Ciocoi, profesoară de literatură la Universitatea de Stat din Moldova, a ținut o prelegere publică, în care a vorbit amănunțit despre discursul la ură din mai multe unghiuri.

TATIANA CIOCOI, PROFESOARĂ DE LITERATURĂ USM

,, Trăim într-o lume foarte diversă, foarte fluidă, foarte nesigură în care fiecare dintre noi sar părea că are partea lui de adevăr și vrea s-o negocieze în permanență. Să le demonstreze celorlalți că anume adevărul pe care-l posedă este cel mai important, iar acesta este punctul de începere a oricărui discurs de ură.

În rapotul realizat de Promo- LEX, se arată că cele mai afectate de discursul la ură este comunitatea LGBT și femeile. Evenimentul a fost organizat de Institul Pentru Inițiative Strategice.

 

Cmentariile sunt închise