/DOC/ Noile alerte de călătorie. Regulile ce trebuie respecte de moldovenii care planifică să meargă în afara țării

Alertele de călătorie au fost actualizate din nou. Astfel, mai multe țări mențin în continuare Republica Moldova printre statele cu risc epidemiologic ridicat și nu permit intrarea moldovenilor în contextul restricțiilor prelungite, transmite tv8.md.

Republica Moldova se regăsește printre țările cu risc epidemiologic ridicat, semnificând că cetățenii Republicii Moldova, eligibili pentru călătorii în România vor fi plasați în izolare/carantină la intrarea în România.

Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că aceasta va fi efectuată în decurs de 48 ore (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de călătorie cu avionul), a poliței de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză.

Prin ordonanța Ministrului Sănătății al Italiei din 16 aprilie 2021 au fost introduse unele condiții suplimentare pentru persoanele care în ultimele 14 zile înainte de a sosi în Italia s-au aflat sau au tranzitat inclusiv teritoriul Republicii Moldova.

Printre măsuri obligatorii se regăsesc:
• obligativitatea prezentării adeverinței care confirmă efectuarea în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian a unui test diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2;
• completarea autodeclarației-model
• indiferent de rezultatul testului este obligatorie autoizolarea persoanelor în cauză la domiciliul sau la reședința acestora pentru o perioadă de 10 zile cu informarea autorității sanitare teritoriale și testării suplimentare la sfârșitul acestei perioade.

Dacă sunteți cetățean al unui stat UE vi se va permite intrarea în Republica Italiană, chiar dacă ați călătorit în ultimele 14 zile în statele restricționate (inclusiv Republica Moldova).

Vedeți mai jos documentul actualizat: 

Foto: tv8.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture