Dodon îi mulțumește lui Markel pentru decizia luată în privința deputaților PAS

0

Liderul PSRM, Igor Dodon îi mulțumește Episcopului de Bălți și Fălești, Marchel pentru decizia luată în privința deputaților PAS. Mai exact este vorba despre dispoziția Episcopului Markel, expediată tuturor celor 136 de biserici și 5 mănăstiri din Eparhia de Bălți și Fălești, prin care preoții nu mai sunt obligați să se roage pentru actuala guvernare. Cel puțin asta reiese din mesajul postat de Igor Dodon pe profilul său de Facebook.

,,Am decis să merg în această dimineață la Bălți pentru a participa la liturghia de duminică împreună cu candidatul nostru la funcția de primar al orașului Alexandr Nesterovschi. În plus, am avut o conversație cu episcopul de Bălți și Fălești, Markel, i-am mulțumit pentru poziția principială în protejarea și promovarea valorilor noastre tradiționale ortodoxe. El a vorbit cu cetățenii obișnuiți, le-a ascultat problemele și dorințele privind situația actuală din Bălți și din țară în general.” – a scris Dodon.
Menționăm că la sfârșitul lunii octombrie, deputații PAS care au votat pentru ratificarea Convenției de la Istanbul au fost lipsiți de mărturisiri și sfânta împărtășanie până la Duminica Mare anul 2022. O dispoziție în acest sens a semnato Episcopul de Bălți și Fălești, Markel, și a fost expediată tuturor celor 136 de biserici și 5 mănăstiri in Eparhia de Bălți și Fălești.
Atunci aleșii poporului au reacționat cu un mesaj identic. ,,Îndemnăm eparhia de Bălți și Fălesti să se roage pentru sufletele victimelor violenţei domestice.”
Convenția a servit drept sursă de inspirație pentru crearea unor sperietori și mituri. Acestea la rândul său au împărțit societatea.
Amintim că pe 14 octombrie Parlamentul a ratificat, Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture