Dodon, populismul și părerile a tot schimbătoare în decursul a câtorva săptămâni

63

Dacă l-am cita pe președintele Igor Dodon, atunci cazul Gațcan, deputatul care a lauat mai multe decizii într-o săptămână, de la părărsirea rândurile socialiștilor, nevoia de reabilitare și renunțarea la renunțarea mandatului de deputat cu revenirea în rândul socialiștilor, în concordanță cu părerile șeful statului în acest caz ,,este de râsul lumii”.

,,Trebuie să spunem foarte clar, că ceea ce se întâmplă în Parlament este de râsul lumii.”

În acest context Dodon afirmă că deja s-a consolat cu ,,turismul” din parlamentul Republicii Moldova.

,,Nu este de datoria președintelui să comenteze activitatea unui deputat sau altul. Indiferent că el este din majoritatea parlamentară sau este din opoziție. Fiecare deputat își are activitatea sa își are poziția sa. Sunt persoane care își asumă anumite riscuri când fac o declarație sau alta. De aceea nu este cazul să discut eu cu fiecare deputat.”

Declarații care se bat cap în cap cu ceea ce spunea acum exact o lună,  Atunci când se arăta îngrijorat de faptul că majoritatea parlamentară se menținea pe un fir de ață. După plecările din PDM.

,,Practic din 29, 16 deputați deja au părăsit partidul și trebuie să spunem foarte clar că acest Parlament deja nu corespunde rezultatelor alegerilor din 24 februarie.”

O altă schimbare în discursurile lui Dodon este și despre partidul socialist pe care la începutul lunii iunie dodon îl caracteriza ca unul bine definit și că nu face parte rândul celor pline de traseiști.

,,Un partid care este partid clasic cu ideologie clasică, nu din aiștea crea umbă tuda siuda.”

Însă despre imprevizibil la acel moment șeful statului nu se putea gândi. Astfel după cum arată epopeea cazului Gațcan, într-o scurtă perioadă de timp, ba acesta spunea că nu mai vrea să coincidă cu steluța roșie, și reușește să meargă peste hotarele țării, ba se răzgândește și nu-i mai părăsește pe foștii noi colegi socialiști.

Iar liderul neformal al lor Igor Dodon, mai nou îl transformă într-un erou tocmai pe cel pe care membrii PSRM îl numeau prostituată politică, acum o săptămână.

,,Dar ieri domnul Gațcan a procedat ca un medic adevărat. În mare parte datorită faptului că a venit la Parlament. Încă o dată, nu vreau să comentez activitatea fiecărui deputat.”

Dodon, populismul și părerile a tot schimbătoare în decursul a câtorva săptămâni

Dodon, populismul și părerile a tot schimbătoare în decursul a câtorva săptămâni

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Freitag, 10. Juli 2020

Cmentariile sunt închise