Dodon se laudă că cei 75 de militari moldoveni au plecat noaptea trecută la Moscova, pentru a participa la paradă

Cei 75 de militari moldoveni, care vor participa la parada militară din Piața Victorie de la Moscova, cu ocazia împlinirii a 75 de la cel de-al doilea Război Mondial au plecat ieri seara în Federația Rusă, anunță Igor Dodon, deși suntem în plină pandemie, iar numărul persoanelor infectate este într-o creștere alarmantă, relatează realitatea.md.  

La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc ceremonia de detașare la Moscova a unui grup de militari din Compania Gărzii de Onoare. Un contingent din 75 de militari ai acestei subdiviziuni de elită a Armatei Naționale va participa la parada militară care se va desfășura pe Piața Roșie, la 24 iunie curent, cu ocazia aniversării a 75-a a Victoriei asupra Germaniei naziste. În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, l-am împuternicit pe generalul de divizie Victor Gaiciuc, consilierul prezidențial pe probleme de apărare și securitate națională, secretarul Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, să le transmită militarilor noștri un mesaj de drum bun și un îndemn să prezinte cu demnitate țara noastră la Parada Victoriei, unde vor fi multe alte țări.”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dodon, menționează că, buneii a 23 din cei 75 de militari au participat la luptele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, de aceea „participarea Moldovei la acțiunile festive semnifică nu doar o manifestare a solidarității cu țările cu care ne unește o istorie comună, dar și o conexiune directă dintre generații, păstrarea memoriei despre eroismul strămoșilor noștri”.

„Sunt convins că ofițerii moldoveni vor demonstra o pregătire militară excelentă, muncă de echipă și disciplină strictă. Armata Națională este unul dintre cele mai importante atribute și piloni ai statului independent Republica Moldova”, a mai scris Dodon.

Din imaginile publicate de șeful statului se vede că cei 75 de militari moldoveni au plecat cu o aeronavă rusească , care a sosit ieri noaptea pe aeroportul din Chișinău.

Foto: Igor Dodon/Facebook

Sursa: realitatea.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture