VALENTINA GAIDARJI, SPECIALIST ÎN MARKETING: „Microplantele în primul rând sunt de la 4 până la 40 de ori mai sănătoase decât plantele mature sau chiar legumele. Ele conțin mult mai multe vitamine, minerale, nutrienți, de care are nevoie organismul uman.”

LOREDANA EȘANU,REPORTERĂ TV8: „Această microplantă de brocolli de exemplu, conține de 40 de ori mai mulți nutrienți decât leguma propriu-zisă . Are un gust dulcișor și poate fi combinată atât cu salate, cât și cu ouă și smoothie.

Brocoli, rucola, floarea soarelui, sfecla roșia sunt doar câteva dintre cele 15 tipuri de microverdețuri care cresc într-un laborator improvizat dintr-o clădire de la marginea Capitalei. Semințele sunt importate din Italia. Verdețurile răsar în aproximativ două săptămâni, dar, pentru asta au nevoie de o temperatură constantă de până la 20 de grade.

ZORIN STANCIU, ADMINISTRATOR: „La început semințele sunt puse la înmuiat, pentru o perioadă de 8/12 ore, după care ele se lasă să respire cu aer , să se oxigeneze, pentru o perioadă de 3/8 ore.”

Ulterior, semințele sunt sădite într-un substrat natural de cocos și nu pot fi crescute oriunde deoarece au nevoie de condiții speciale, spun cei doi parteneri de afaceri.

ZORIN STANCIU, ADMINISTRATOR: „Sunt fitolampi care au o lumină albă puternică și la această lumină, microplantele se simt foarte bine.”

Și pentru că sunt la început de cale, tinerii antreprenori își vând, deocamdată, produsele doar pe internet.

ZORIN STANCIU, ADMINISTRATOR: „La momentul dat noi lucrăm doar cu livrarea la domiciliu.”

VALENTINA GAIDARJI, SPECIALIST ÎN MARKETING: „În prezent, oamenii încearcă microplantele. Sunt mulți care le consumă pentru prima dată și rămân, de fapt, cu impresii plăcute și mai comandă.”

Iar pentru ca produsele să se păstreze cât mai mult timp proaspete, specialiștii au câteva sfaturi.

ZORIN STANCIU, ADMINISTRATOR: „Microplantele, dacă se păstrează la temperatura camerei, ele necesită să fie udate în fiecare zi. 30 de ml de apă și ele se păstrează până la 7 zile.”

Cei doi prieteni, care au devenit acum parteneri de afaceri, au investit aproximativ 15 mii de euro în ultilaje și amenajarea încăperii. Ei speră să își răscumpere investiția în doi ani și jumătate.