Doi ofiţeri ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii au fost reținuți. Ar fi promis unui bărbat că-l pot scăpa de dosar penal

Doi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii au fost reţinuţi marți, pentru 72 de ore, de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă. Aceştia au fost denunţaţi de un bărbat de la care ar fi cerut bani pentru a-l scăpa de un dosar penal. Oamenii legii au fost identificaţi cu sprijinul subdiviziunilor specializate ale Inspectoratului General de Poliţie, transmite anticoruptie.md.

Denunțătorul susține că poliţiştii l-ar fi intimidat, pe parcursul câtorva zile, somându-l să le dea mită pentru a nu-l trage la răspundere pe pretinse fapte de escrocherie pe care i le incriminau. Acesta a comunicat procurorilor şi ofiţerilor CNA că poliţiştii ar fi insistat, în repetate rânduri, să le transmită 500 de euro, telefonându-l şi fixându-i întrevederi. Tot el a mai spus că ofiţerii INI l-ar fi ameninţat că în cazul în care nu le dă banii, îl vor reţine.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar cei doi poliţişti au fost reţinuţi şi plasaţi în izolatorul CNA. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă închisoare, pedeapsă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii pentru o perioadă determinată de timp.

Foto: anticoruptie.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture