Doi ucraineni, reținuți după ce au furat bani din mai multe bancomate

Doi ucraineni au fost reținuți pe teritoriul Republicii Moldova, fiind suspectați de furt. Pe parcursul anului 2021, suspecții ar fi instalat la bancomatele mai multor bănci din mun. Chișinău și alte regiuni ale țării, dispozitive de tip „cash trapping”, utilizate pentru sustragerea numerarului la efectuarea tranzacțiilor financiare la bancomate, transmite NewsMaker.md.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, suspecții ar fi instalat dispozitive de tip „cash trapping” la circa 50 de bancomate, cauzând prejudicii materiale în sumă de peste 100 de mii de lei băncilor comerciale din Republica Moldova.

Suspecții au fost arestați pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă închisoare de la 2 la 6 ani.

Cash trapping – este o metodă care constă în plasarea unei plăcuțe metalice lipite deasupra fantei bancomatului, care blochează eliberarea banilor din bancomat. Nereușind să aibă acces la bani, victima pleacă în căutarea altui bancomat, în timp ce infractorul scoate placa metalică și intră în posesia banilor blocați în bancomat.

Fotografii din surse deschise.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture