Drapelul Republicii Moldova de pe clădirea Parlamentului a fost coborât în bernă

1

Drapelul de Stat de pe clădirea Parlamentului Republicii Moldova a fost coborât în bernă, iar Drapelele de Stat din faţa instituției au fost legate cu panglică de doliu, în memoria Valentinei Rusu-Ciobanu.

Pictorița a încetat din viață pe 1 noiembrie, la vârsta de 101 ani. În memoria artistei plastice, ieri, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, deputații au ținut un minut de reculegere.

Astăzi, au loc funeraliile pictoriței, ziua de 5 noiembrie 2021 fiind declarată, prin Decret al șefului statului, zi de doliu național în toată țara.

Valentina Rusu-Ciobanu s-a născut la 28 octombrie 1920, în Chișinău, și a fost una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite artiste plastice din țara noastră.

Citește și
  1. […] Drapelul de Stat de pe clădirea Parlamentului Republicii Moldova a fost coborât în bernă, iar Drapelele de Stat din faţa instituției au fost legate cu panglică de doliu, în memoria Valentinei Rusu-Ciobanu, transmite democracy.md cu referire la btv.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture