Dumitru Alaiba: ,,1,3 milioane bilete de loterie pe zi. Într-o țară de 2,5 milioane”

Zilnic se vând 1,3 milioane de bilete. Pe când în țară locuiesc circa 2,5 milioane de oameni.

0

Zilnic în Republica Moldova se vând peste 1,3 milioane de bilete de loterie. Spre regret în mare parte acestea sunt procurate de persoane vulnerabile. Mai mult ca atât realitatea este că jocurile de noroc creează victime şi dependenţă, în timp ce această industrie este promovată prin campanii agresive de marketing şi publicitate. Într-o postare pe Facebook, deputatul PAS, Dumitru Alaiba trage un semnal de alrmă. 

„Până în luna august 2021 s-au vândut 328 milioane de bilete de loterie. Adică până la sfârșitul acestui an o să avem o cifră de vreo 500 milioane de bilete!1,3 milioane bilete pe zi! Într-o țară de 2,5 milioane. Un indiciu clar al dependenței.Vreți doar să ne întrebăm cum vor evolua aceste cifre în 2022, sau poate facem ceva ACUM cu asta? Noi nu pentru asta creștem pensiile, ca oamenii să lase jumate din bani pe bilete de loterie. Acest exemplu nu e deloc departe de realitate. An de an am văzut o creștere exponențială. Acest avânt al jocurilor de noroc a ieșit de sub control. Iar această dependență este susținută de publicitate finanțată generos. De aceea noi am venit cu propunerea să interzicem publicitatea jocurilor de noroc. Pentru a opri avântul acestei dependențe. În această inițiativă trebuie să alegem ce este mai presus: sănătatea populației sau veniturile din publicitate. Trebuie să alegem pe cine protejăm. Sunt convins că trebuie să-i protejăm pe cei mai slabi, cei care suferă, cei care trebuiesc protejați în primul rând. Pentru asta există stat. Să îi apere pe cei mai vulnerabili. Trebuie să interzicem publicitatea jocurilor de noroc. Sursa informației: răspuns la solicitarea mea oficială”, a scris Dumitu Alaiba pe pagina sa de Facebook.
Foto: Facebook
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture