Atenție! Taxiurile din Bălți sunt verificate de polițiști

Acest gen de acţiuni vor fi organizate în mod sistematic, pentru asigurarea siguranţei pasagerilor şi menţinerea legalității în domeniu.

0
Conform unui comunicat emis de IP Bălți, în  perioada 8-15 noiembrie 2021 au fost intensificate activitățile de prevenție în domeniul transportului rutier în regim de taxi, în baza dispoziției emise de către Inspectoratul General al Poliției.
În contextul dat transportatorii sunt verificați referitor la respectarea normelor privind circulația pe drumurile publice. Mai mult ca atât transportarea pasagerilor se efectuează legal contra-cost, iar automobilul obligatoriu trebuie să corespundă tehnic, fără careva dotări suplimentare nepermise de lege.
Poliţia vine să reamintească, atât persoanele care circulă cu taxi, cât și cele care efectuează transport de persoane în regim taxi, au drepturi și obligații.
Clientul trebuie:
– să solicite, să preia și să păstreze bonul ;
– la coborârea din taxi, să plătească serviciile prestate de taximetrist, în limita sumei din bonul fiscal.
– să anunțe imediat poliția în cazul când a suportat prejudicii din cauza taximetristului.
Taximetristul este obligat:
– să aibă un comportament civilizat și preventiv în relația cu clientul, respectând conduita de bună practică;
– să elibereze bonuri fiscale la finalul cursei, pe baza cărora va încasa contravaloarea prestației efectuate;
– să transporte clientul la destinație pe traseul optim sau pe traseul solicitat şi să nu execute activitate de transport în regim de taxi fără a avea aparatul de taxat.
Menționăm faptul că acest gen de acţiuni vor fi organizate în mod sistematic, pentru asigurarea siguranţei pasagerilor şi menţinerea legalității în domeniu.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture