Echipele mobile verifică cum sunt respectate măsurile anti-COVID la Bălți

Echipele mobile verifică modul în care locuitorii orașului Bălți respectă măsurile de siguranță pe timp de pandemie. Inspecția este efectuată de reprezentanți ai primăriei și ai inspectoratului de poliție. Potrivit lui Vitalii Balan, șeful secției juridică,  respectarea măsurilor epidemiologice, este monitorizează de trei echipe mobile. Ei fac vizite nu doar în punctele de comerț. S-a dovedit, că restricțiile nu sunt respectate peste tot și nu de toată lumea.

Inspectorii intră în rețelele de comerț fără avertizări. De fiecare dată responsabilii aleg adrese diferite. Verifică prezența dezinfectanților la intrări, mănușile de unică folosință. Dacă se respectă distanța socială și este măsurată temperatura vizitatorilor.

Purtarea necorespunzătoare a măștilor este una dintre cele mai frecvente încălcări. Mulți sunt sceptici în privința acestei reguli. Și le poartă atârnate pe bărbie sau în jurul gâtului.

În situația în care ne aflăm, jurnalul privind temperatura angajaților este un document obligatoriu pe care toți agenții economici trebuie să îl păstreze. Același lucru este valabil și pentru acțiunile de dezinfectare a spațiilor. Data și ora fiecărei procedure, trebuie înregistrată în jurnal. Prezența acestui act, de asemenea, este verificată periodic.

Potrivit datelor oferite de Direcția Juridică a primăriei Bălți, în ianuarie echipele mobile au verificat 818 obiecte comerciale. În total au fost emise 37 de protocoale, principala încălcare fiind regimul de purtare a măștii.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture