ELIBERAȚI DIN FUNCȚIE PENTRU PUBLICAREA EXAMENULUI DE BAC

Nu numai elevii care au încercat să copieze la examenele de bacalaureat din acest an au fost sancționați, prin eliminarea de la examene, dar și asistenții care au permis fraudarea examenelor își vor primi pedeapsa, notează NOI.md.
În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Educației, Corina Fusu, a menționat că doi asistenți de la Centrul de bacalaureat „A. Pușkin” din Ungheni, care au admis publicarea testelor la limba străină pe internet, au fost eliberați din funcție de la instituția unde activau și urmează să-și primească sancțiunile cuvenite.

Totodată, conducătorul Centrului de bacalaureat și doi secretari au primit mustrare aspră. Cazul este examinat de organul de poliție din Ungheni și CNA Nord.

Un alt caz asemănător a fost înregistrat la Liceul „Elena Alistar” din Chișinău. Observatorii bănuiți de fraudă riscă pînă la șase ani de detenție.

„După cum observați, acțiunile sînt destul de dure, acestea fiind drept un avertisment pentru toți cei care preferă să ignore litera legii. Ne-am asigurat ca toate persoanele respective să nu mai fie implicate în viitor în procedurile de evaluare”, a declarat Corina Fusu.

De asemenea, funcționarul a atenționat că și persoanele care au publicat pe rețelele de socializare fragmente din teste sau rezolvări pentru acestea, referindu-se la mass-media, site-uri, posturi TV, urmează a fi sancționate.
 

noi.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture