EPISCOPUL MARCHEL: LOCUL CRUCILOR E ÎN CIMITIRE

Demontarea crucilor de pe marginea drumurilor este una dintre puținele hotărâri treze de care este capabilă actuala conducere. Cel puțin asta susține Episcopul de Bălți și Fălești Marchel. Potrivit acestuia, regulamentul care a întrat în vigoare acum trei luni, vine să oprească un fenomen răspândit în țara noastră, dar care nu are o justificare din punct de vedere a credinței creștine ortodoxe.

Episcopul a îndemnat enoriașii să îngrijească mai mult de crucile din cimitire, acolo unde se odihnesc osemintele celor dragi și nu locurile unde aceștia și-au găsit sfârșitul.

Lucrările de demontare a crucilor şi monumentelor funerare vor demara în ziua de 18 noiembrie. Drumarii însoţiţi de un grup de preoţi vor începe demontarea acestor obiecte pe traseul Chişinău-Hînceşti.

 Potrivit Minis­te­rului Trans­por­tu­ri­lor și Infras­truc­tu­rii Dru­mu­ri­lor aces­te obiec­te repre­zin­tă peri­col și pen­tru șofe­ri. În urma acci­den­te­lor ruti­e­re, mul­te per­soa­ne dece­dea­ză sau ajung la spi­tal cu răni, în urma impac­tu­lui cu monu­men­te­le fune­ra­re. 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture