Este necesar ca șoferul de taxi și pasagerii să poarte măști?

Chiar dacă sunt incommode și am oboist cu toții de ele, măștile sunt obligatorii atât pentru șoferi cât și pentru pasageri. Aceste lucru se referă și la companiile de taxi. Unii bălțeni se plâng că nu toți taximentriștii respectă măsurile antiepidemice. Pe de cealaltă parte directorii instituțiilor sus menționate spun că mașinele sunt dezinfectate regulat, iar șoferii monitorizați.

Taximetriștii, la fel ca și toți ceilalți șoferi de transport public, au fost obligați să ia măsuri de precauție pentru a reduce răspândirea coronavirusului. Dar și pasagerii. Înainte de fiecare călătorie, șoferii trebuie să dezinfecteze salonul. Atât pasagerii, cât și șoferul trebuie să poarte măști. Cu toate acestea, nu toată lumea respectă această cerință. Un telespectator al BTV a spus că des are nevoie de serviciile de taxi. Dintre cei șase șoferi, niciunul nu purta mască. Argumentul este că sunt incomode.

Nicolai Grigorișin a răspuns că poliția rutieră ar trebui să controleze șoferii de taxi. Potrivit acestuia, există o decizie a Comisiei Naționale de Sănătate Publică, care obligă șoferii și pasagerii transportului public să poarte măști. Da, potrivit lui Grigorișin, nu este foarte comod, mai ales pe vreme caldă. Cu toate acestea, cerințele comisiei sunt necesare de a fi respectate.

Directorul unuia dintre serviciile de taxi din Bălți a declarat pentru BTV că compania sa în timpul pandemiei respectă regulile sanitare foarte serios. Fiecare șofer este intervievat în fiecare zi, mașinile sunt tratate cu un antiseptic după fiecare călătorie, în saloane există pleante de informare. Nu au fost uitați nici pasagerii care dintr-un motiv sau altul nu au mască. Fiecărui șofer i se oferă o rezervă pe care pasagerul îl poate folosi.

Pe lângă dezinfectarea periodică a spațiului mașinii, fiecare șofer de taxi este supus unui examen medical zilnic, dacă are febră sau alte semne de boli infecțioase.

Должны ли водитель и пассажиры такси ездить в масках?

Должны ли водитель и пассажиры такси ездить в масках?

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 6. August 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture