Eutanasierea, metodă de a monitoriza numărul maidanezilor, interzisă la Bălți

Noile reguli privind maidanezii au fost discutate la Bălți. La audierile publice au participat consilieri municipali, voluntari din oraș, activiști pentru drepturile animalelor și chiar activiștii de la Chișinău.

Proiectele privind (Regulile pentru întreținerea câinilor, pisicilor și a altor animale și Regulamentul privind procedura de prindere a animalelor fără stăpân, ridicarea cadavrelor animalelor și îngroparea acestora) au fost publicate pe site-ul primăriei cu o lună înainte de audieri. Cel mai mult publicul a rămas indignat de punctual, care prevede eutanasia animalelor. Documentul descrie că metoda de provocare morții a ar putea fi folosită ca o modalitate de a reglementa numărul maidanezilor din oraș. Primarul de Bălți consideră această idee greșită și a cerut excluderea acestui punct din document.

Ceea ce ține de problema maidanezilor, edilul a propus  concentrerea pe procesul de sterelizare a câinilor,  pentru a reduce numărul animalelor fără stăpân într-o perioadă scurtă de timp. De asemenea, a propus deschiderea unui cont special, în care doritorii vor putea face donații pentru sterilizarea animalelor.

Primarul municipiului Bălți insistă și asupra revizuirii documentelor. Mai mult, fiecare își poate lăsa sugestiile. Primarul orașului a menționat că toate modificările proiectelor trebuie făcute în comun.

Activistul, sosit de la Chișinău a apreciat ideea de a organiza audieri publice pe marginea acestui subiect, menționând că astfel de discuții lipsesc în capitală. Potrivit tânărului, soluțiile acestei probleme pot fi identificate, doar prin colaboarea dintre societate și autorități.

După audieri, s-a decis trimiterea documentelor spre revizuire, precum și formarea unui grup de lucru, care să includă specialiști și voluntari. Aceștea vor studia detaliile problemei și vor veni cu propuneri, apoi proiectele vor fi din nou prezentate publicului.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture