Executivul susține anularea secretului offshore, pentru a asigura o transparență maximă în activitatea companiilor din Republica Moldova

Noile prevederi vor contribui la asigurarea stabilității economice a statului, prevenirea corupției, evaziunii fiscale și spălării banilor.

Pentru a asigura o transparență maximă în activitatea companiilor din Republica Moldova, Guvernul a decis anularea Secretului offshore, se arată în comunicatul emis de Guvern.

Avizult pentru modificarea Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali a fost aprobat la data de 13.10.21.

“Potrivit documentului, va fi publicată lista beneficiarilor efectivi ai tuturor companiilor cu fondatori în jurisdicții care nu asigură transparența.  Accesul cetățenilor la informația din Registrul de stat cu privire la beneficiarii efectivi va fi asigurată de Agenția Servicii Publice. Aceasta va putea fi accesată pe toate platformele existente de publicare a datelor deschise despre companii.”

Menționăm faptul că noile prevederi vor contribui la asigurarea stabilității economice a statului, prevenirea corupției, evaziunii fiscale și spălării banilor.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture