EXERCIȚIU DE SIMULARE A UNUI CUTREMOR LA BĂLȚI

262

Un amplu exercițiu de simulare a unui cutremur a avut loc marți, 17 septembrie la Întreprinderea Municipală „Direcția de Troleibuze” din Bălți.

EXERCIȚIU DE SIMULARE A UNUI CUTREMOR LA BĂLȚI

EXERCIȚIU DE SIMULARE A UNUI CUTREMOR LA BĂLȚI

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 17. September 2019

Conform scenariului a avut loc un cutremur de 7 grade pe scara Richter, care s-a produs la Vrancea, România și s-a făcut simțit și în republică. Potrivit bilanțului primei ore au fost înregistrate 4 victime. Astfel,  forțele de intervenție au acționat promt, pentru a stinge incendiul provocat de cutremur și a salva viețile omenești.

Inițial din cauza unui scurt cercuit a luat foc un troleibuz, flăcările s-au extins și au incendiat și alte vehicole. În același timp a izbucnit un incendiul la etajul doi al clădirii. Conform operațiunilor pentru început salvatorii au stins flăcările.

Apoi au început evacuarea persoanelor afla în pericol. Două victime au rămas blocate sub ruine, în urma prăbușirii unei părți a acoperișului. Salvatorii au scos corpul neîsuflețit al unei persoane de sub dărămături și au transmis medicilor  cealaltă victimă aflată în stare gravă.

O femeie aflătă la etajul doi al clădirii în timpul cutremurului a rămas blocată, din cauza surpării scărilor. Această se afla în stare de panică. Salvatorii au evacuat victima și i-au acordat primul ajutor necesar.

Cea de-a patra persoană și-a pierdut cunoștința în timp ce încerca să deconecteze troleibuzul de la liniile de curent electric.

Exercițiul de simulare a avut loc pentru a cunoaște modalitățile de a acțiuna în situații excepționale.

Cmentariile sunt închise