Există garanția că nu vor mai vota morții la anticipate? Răspunsul CEC

„Cred că această suspiciune urmează să fie înlăturată deja definitiv, ea nu este valabilă deja de mult timp datorită sistemului SIA SA problema a fost lichidată. Morții nu au votat și niciodată nu au votat”, a declarat președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, transmite oficial.md.

La replica jurnalistului că aproape în toate campaniile electorale au fost mediatizate asemenea cazuri, Cimil a spus: „Aș vrea să menționez că nu este corect acest lucru. Au fost tentative de vot dublu, care au fost descoperite de către sistemul SIA SA, de aceea, chiar la ziua de astăzi, am făcut un audit sistemului SIA SA, care ne arată cert faptul că sistemul funcționează, este bun și poate fi perfecționat. Sunt și unele carențe tehnice, dar care nu influențează integral asupra modului de procesare a datelor și informațiilor din acest sistem”, a conchis șefia CEC.

Foto: oficial.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture