Expert: În europa pentru sănătate se alocă 9% din PIB, la noi doar 4%

Situația critică în care se află sistemul de asistență medicală din Moldova depinde de o serie de factori. Alocarea surselor insuficiente din bugetul de stat, dar și mica contibuție din partea cetățenilor, se fac responsabili de situația actuală din sistemul de sănătate.

Opinie a fost exprimată de expertul economic Veaceslav Ioniță la postul TVR Moldova. Potrivit acestuia, prioritatea asistenței medicale în cheltuielile guvernamentale este măsurată de partea din PIB care este alocată acestui domeniu. Dacă pentru țările europene este vorba de 9,6%, atunci la noi este jumătate – 4,1%.

Un alt motiv poate fi faptul că, pe lângă 600 de mii de angajați din Republica Moldova, restul populației refuză practic să se asigure.

Potrivit lui Ioniță, Moldova nu a acordat niciodată sistemului de asistență medicală importanța pe care o merită. Prin urmare, acum nu trebuie să ne surprindă ceea ce se întâmplă. Cu toții suntem responsabili de acest lucru nu numai statul, ci și fiecare dintre noi.

Expert: În europa pentru sănătate se alocă 9% din PIB, la noi doar 4%

Expert: În europa pentru sănătate se alocă 9% din PIB, la noi doar 4%

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 2. April 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture