Mesajul președintelui României, Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Zilei Limbii Române

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 31 august, un mesaj cu prilejul Zilei Limbii Române. Iohannis a salutat efortul făcut de mai multe asociații și inițiative private din toată lumea „pentru a menține viu accesul românilor la învățarea limbii materne”, scrie zdg.md.

„Astăzi, 31 August, sărbătorim Ziua Limbii Române. Îi felicit cu acest prilej pe toți cei care contribuie în domeniul literar, al științei și al cercetării, în spațiul academic ori editorial la cultivarea limbii române și la comunicarea prin intermediul acesteia a importantelor valori ale civilizației românești și universale!

Pentru românii de peste hotare, limba română este cea care îi face să se simtă „acasă”, oriunde s-ar afla, iar, într-o diaspora atât de numeroasă, rolul său de liant este mai important ca niciodată. Dragi români de pretutindeni, să nu încetați să iubiți limba română și să cultivați dragostea pentru aceasta și în rândul copiilor, în spiritul prețuirii și folosirii sale corecte.

Sunt încrezător că, prin implementarea Proiectului „România Educată”, se vor găsi soluții pentru digitalizarea predării limbii române, atât în țară, cât și în comunitățile românești din străinătate, precum și pentru sprijinirea celor care, prin cultivarea limbii, mențin legătura comunităților de români de pretutindeni cu țara. Limba română va continua să ne țină uniți și apropiați de țară. Această comoară, care a dăinuit peste veacuri, va rămâne elementul central al identității noastre, întru mulți ani!”, a declarat președintele român.

Potrivit Administrației Prezidențiale a României, cu prilejul celebrării Zilei Limbii Române, Palatul Cotroceni va fi iluminat marți, 31 august, începând cu ora 20:00, în culorile drapelului național.

Pe 31 august, în R. Moldova, dar și în România este sărbătorită Ziua Limbii Române.

Foto: zdg.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture