Fără scăldatul de Bobotează la Bălți

Anul acesta scăldatul de Bobotează, a fost inzterzis la Bălți. Asta pentru a evita aglomerarile pe timp de pandemie. Declarațiile au fost făcute pentru BTV de către Svetlana Novicova, șefa unei întreprinderi muncipale. Potrivit acesteia, analizând situația prin infecția de coronavirus în țară, riscul transmiterii infecției rămâne ridicat. Directorul Centrului de Sănătate Publică, Veaceslav Chișlari a explicat că scăldatul de Bobotează nu a fost interzis oficial, însă nu este recomandat,  deoarece, se adună un număr prea mare de oameni.  

Potrivit tradiției, să se scufunte în apa rece bălțenii veneau alături de familii, prieteni și rude. Potrivit acestora, ceremonia simbolizează curățarea sufletului și a corpului. Cu toate acestea, în acest an, au fost impuse restricții privind scăldatul în grupuri mari din cauza situației epidemiologice dificile.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture