Fete din Moldova, trimise la cerșit în Ucraina, Belarus și Rusia

137

Șapte persoane din Republica Moldova cu vârste cuprinse între 35-59 de ani au fost reținute. Acestea sunt suspectate de trafic de minori.

S-a stabilit că, începând cu anul 2003 până în prezent, traficanții, prin înşelăciune, sub pretextul angajării la un loc de muncă bine plătit în domeniul vânzărilor, recrutau mai multe fete, pe care ulterior le transportau în Ucraina, Republica Belarus și Federația Rusă, unde victimele erau obligate să cerșească în locuri publice, transmite Știri.md.

O femeie care pe atunci era minoră de 16 ani, în anul 2003, a fost recrutată de către suspecți și transportată în Ucraina. Victima a fost deposedată de acte de identitate, iar apoi a fost impusă să practice comerțul stradal și cerșitul.

Exploatarea a durat 10 ani, timp în care ea a încercat de multiple ori să fugă, însă de fiecare dată a fost găsită și supusă agresiunilor fizice și psihice.

De asemenea, victima a fost transportată din Ucraina și în Republica Belarus și Federația Rusă, unde a muncit în stradă, dar și a practicat cerșetoria, în comun cu alte victime originare din Belarus.

Banii acumulați de victimă la sfârșitul zilei erau luați de suspecți și utilizați în scopuri personale, iar victimei îi reveneau doar bani pentru alimente.

În rezultatul perchezițiilor, la suspecți au fost depistate acte de identitate ale mai multor potențiale victime, documente ce confirmă transferuri bancare către suspecți din afara țării, precum și mijloace bănești în numerar, în sumă totală de peste 700.000 de lei.

Învinuiții riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 20 de ani.

 

Cmentariile sunt închise