Filmare din timpul perchezițiilor acasă la ex-secretara de stat a MAI, suspectată de îmbogățire ilicită

0

Procurorii Anticorupție în comun cu angajații Serviciului Protecție Internă și Anticorupție a MAI (SPIA) au descins cu percheziții la domiciliul fostei secretare de stat a Ministerului Afacerilor Interne, Mariana Grama.

Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către procurora Mariana Cherpec.

„Confirmăm efectuarea perchezițiilor la fosta secretară de stat a MAI, Mariana Grama, care este vizată într-un dosar penal pornit pe faptul îmbogățirii ilicite. La moment  se efectuează percheziții la domiciliul acesteia, iar după finalizarea tuturor acțiunilor de urmărire penală vom reveni cu detalii”.

Am încercat să aflăm mai multe detalii de la Mariana Grama, însă nu ne-a răspuns la telefon.

În anul 2021, TV8 a scris că Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat o diferență substanțială de peste un milion de lei între averea dobândită și veniturile obținute pentru anul 2020 de către Mariana Grama.

Controlul averii pe numele fostei secretare de stat a fost pornit în baza unei sesizări din oficiu dintr-o investigație jurnalistică. Respectiv, inspectorul de integritate a verificat averea fostului demnitar de stat și a familiei acesteia pentru perioadele 2014-2016 și 2016 – 2021.

Potrivit ANI, fosta secretară de stat a justificat doar o parte din constatările prezentate de inspectorul de integritate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe