Fostul şel al IGP, Alexandru Pînzari, eliberat din penitenciar

Fostul şef al Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari a fost eliberat din Penitenciarul nr. 13. Decizia a fost luată în această după-amiază de magistraţii Oficiului Ciocana al Judecătoriei Chişinău, care au dispus modificarea măsurii preventive în arest la domiciliu, scrie publika.md.

Procurorii susţin că vor contesta hotărârea la Curtea de Apel. Alexandru Pînzari este cercetat penal în dosarul fostei Direcţii numărul 5 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii.

Fostul şef al IGP a fost reţinut în data de 30 iulie, iar la începutul lunii august, fostul ministru al Apărării a fost plasat în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul numărul 13 din Capitală. Ulterior, hotărârea a fost contestată, însă magistraţii Curţii de Apel au respins demersul avocaţilor.

În dosarul în care e vizat Pînzari mai figurează preşedintele Asociaţiei FEA, Dorin Damir, şeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru şi poliţistul de frontieră Ion Cojocaru. Şi cei trei suspecţi pledează nevinovaţi. Figuranții sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu, divulgarea secretului de stat, fals în acte publice, delapidarea averii statului și trecerea ilegală a frontierei. Alexandru Pînzari se declară nevinovat.

Direcția nr. 5 din cadrul INI a fost desființată în 2019 sub pretextul că ar fi fost creată pentru a fila anumite persoane.

Foto din resurse deschise.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture