Fracțiunea PAS: Cerem stabilirea unei ședințe de urgență a Parlamentului

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate face declarații după ședința de la Parlament cu PDM, PSRM și Platforma DA legată de probleme agricultorilor în urma secetei din acest an.  De asemenea, deputații au discutat despre pandemia de COVID-19, dar și amendamentele la Codul Electoral, transmite Zdg.md.

„Sunt diferențe de opinie, noi cerem o ședință extraordinară a Parlamentului, în 7 zile, timp suficient pentru toți ca să putem aproba decizii în favoarea țăranilor. Coaliția de guvernare, însă, își dorește ca mai întâi să depistăm soluțiile și abia apoi să vedem când va avea loc ședința”, a declarat Igor Grosu.

Deputatul PAS spune că va insista pentru stabilirea unei ședințe a Parlamentului și că discuțiile vor continua de la ora 14.00. „Este foarte clar că toate instituțiile care au tangență cu seceta, Ministerul Agriculturii, Finanțelor, Economiei, ANSA, Camera de Comerț trebuie să se mobilizeze și să vină la Parlament și punctual să găsim soluții. Noi avem ale noastre, cei de la Platformă au și ei și trebuie să ne așezăm și să găsim cea mai indicată soluție”, a mai spus Grosu.

„Știm că agricultorii din 11 raioane au ieșit la protest, seceta nu e de azi, dar acest lucru trebuia făcut din mai, iar numirea datei parlamentului este imperioasă și se cere. Să vedem cât de bine intenționați și deschiși sunt cei din coaliție”, a încheiat deputatul PAS.

Sursa: zdg.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture