Franța a donat R. Moldova, prin platforma COVAX, 230.400 de doze de vaccin Moderna

0

Cetățenii din R. Moldova vor putea beneficia de vaccinul Moderna. Acesta a ajuns în țara noastră datorită unei donații din partea Franței, prin intermediul platfomei COVAX. La data de 20 decembrie, în țară au ajuns circa 230.400 de doze de vaccin, transmite agora.md

„Azi, la distanță de doi ani de când a început pandemia la nivel mondial, ne este afectată viața socială și economică. Dar s-au făcut multe lucruri importante. Elaborarea vaccinurilor într-un timp record a fost un pas uriaș care a oferit soluți și speranța de a pune capăt pandemia. Este adevărat că vaccinarea este strategia cheie în acestată provocare cum este pandemia COVID-19. Și e necesară creșterea ratei de acoperire cu imunizare”, a spus în cadrul evenimentului de primire a lotului de vaccin secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolăescu.

În contextul dat la rândul său, partea franceză a ținut să exprime deschiderea pentru susținerea R. Moldova în perioada pandemiei.

„Ne exprimăm solidaritatea cu R. Moldova, iar această donație face parte dintr-un angajament mult mai mare al președintelui republicii și presupune ca până la mijlocul anului viitor, Franța să doneze în jur de 120 de milioane de doze de vaccin. Până acum am donat circa 73 de milioane de doze. Sperăm că așa țările care primesc donațiile noastre să poată să accelereze campaniile de vaccinare”, a spus primconsilierul Ambasadei Franței, Marc Ivarra.

Mai mult decât atât programul de imunizare împotriva infecției COVID-19 a fost lansat în R. Moldova în luna martie 2021. Din acel moment, țara noastră a recepționat peste două milioane de doze de vaccin. 1/3 dintre aceste doze au fost recepționate prin intermediul platformei COVAX.

Reamintim că până în prezent, în R. Moldova au fost administrate în jur de 1721289 doze de vaccin anti-COVID-19. În total, circa 966.337 persoane au afost imunizate cu schema completă. Aceasta înzemană că, rata de vaccinare în țară constituie 28%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture