FRAȚI BĂNUIȚI DE COMITEREA A DOUĂ TENTATIVE DE OMOR LA COMANDĂ

157

Doi frați, în vârstă de 39 și 40 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău, au fost reținuți fiind suspectați de comiterea a două tentative de omor la comandă, săvârșite în anul 2018. Infracțiunile au eșuat, ambele victime au supraviețuit. 

Reținerea suspecților  a avut  loc ca urmare  a unor ample măsuri speciale de investigații efectuate de ofițerii organelor de drept.

O tentativă de omor a avut loc în data de 28 februarie  2018,  în municipiul Chișinău.  În apropierea unui bloc de locuit,  persoane necunoscute au efectuat mai multe împușcături dintr-o armă automată de model kalașnikov cu calibru de 5,45 mm, în direcția unui Mercedes.  La volanul mașinii  se afla un bărbat  de 46 ani, care a suferit  leziuni corporale, în urma căruia a fost internat în spitalul de urgență în stare gravă. Ca urmare a unei  intervenții  chirurgicale, victima  a supraviețuit.

Cel de-al doilea caz,  s-a produs la 21 noiembrie 2018. O persoană necunoscută l-a ademenit pe un localnic din satul Stoianovca, raionul Cantemir să iasă în stradă. Deoarece  bărbatul a refuzat,  suspectul a intrat  în ograda acestuia și dintr-un revolver de model Colt a efectuat șapte împușcături asupra lui. Ca  urmare a leziunilor provocate,  victima a fost internată în spitalul raional Cantemir în stare gravă,  însă  a supraviețuit.

În acest caz, a fost identificat comanditarul,  partenerul de afaceri a victimei și alte două persoane care au avut rolul de organizator și intermediar în săvârșirea infracțiunii, aceștia  fiind diferiți justiției, iar în privința autorilor neidentificați a fost inițiată  o altă cauză penală.

Astfel, ca urmare a măsurilor speciale de investigații și urmărire penală efectuate de polițiști și procurori, au  fost identificați executorii ambelor infracțiuni.

Ca urmare a  perchezițiilor efectuate la domiciliile și locurile de trai temporare a suspecților, polițiștii  au  depistat și ridicat mai multe telefoane mobile, cartele sim și stații radio de care aceștia sau folosit la organizarea, coordonarea  și săvârșirea crimelor precum și o armă de foc cu care a fost săvârșită una dintre infracțiuni.

Acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații continuă în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate în comiterea crimelor   și stabilirea apartenenței acestora la comiterea  altor infracțiuni.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 15 la 20 ani sau  detenție pe viață.

FRAȚI BĂNUIȚI DE COMITEREA A DOUĂ TENTATIVE DE OMOR LA COMANDĂ

FRAȚI BĂNUIȚI DE COMITEREA A DOUĂ TENTATIVE DE OMOR LA COMANDĂ

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 17. Oktober 2019

Cmentariile sunt închise