Gavrilița: Moldova va avea gaz, dar nu se știe la ce preț

„Moldova va avea gaz, întrebarea este: la ce preț?” – spune prim-ministra Natalia Gavrilița. În cadrul unei conferințe de presă aceasta a prezentat la ce etapă sunt negocierile privind livrarea gazelor naturale în Republica Moldova. „Negocierile nu sunt simple”, a adăugat aceasta.

Republica Moldova, de ceva timp se confruntă cu o criză majoră generată de creșterea prețului la gaze la nivel mondial. Natalia Gavrilița spune că au fost înregistrate rezultate îmbucurătoare.

Actualmente, au loc negocieri la diferite etape, atât cu “Gazprom”, cât și cu reprezentanții sectorului energetic din țări ca Romania, Ucraina, Polonia și altele.

“Ceea ce este clar la această etapă, este că prețul de achiziționare va crește și resectiv, va crește tariful, este un proces inevitabil în condițiile actuale de piață”, a constatat prim-ministra.

Totuși ministra dă asigurări că Guvernul, va implementa un mecanism de compensare a creșterii de tarif, țintit pe păturile vulnerabile din țară.

Declarațiile prim-ministrei pot fi urmărite aici:

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe