Poliția continuă verificările. În trei zile au fost emise amenzi în valoare de 70.000

Cu toate acestea, unii orășeni evită respectarea măsurilor pandemice.

Orașul Bălți este lider la capitolul infectări Covid, spitalele sunt arhipline. Medicii cu greu fac față situației. Cu toate acestea, unii orășeni evită respectarea măsurilor pandemice. Angajații Inspectoratului de Poliție Bălți, continuă verificările în unitățile HORECA din municipiu.

,,Reieșind din faptul că la monentul de față municipiul Bălți se află în codul roșu de alertă, înseamnă că angajații IP Bălți, de pe data de 14 până pe data de 17 au întreprins măsuri în vederea verificării acelor restricții. În mare parte ele sunt respectate în unitățile de alimentație publică, pe timp de seară, pe timp de noapte. În ziua de astăzi noi atestăm faptul că persoanele totuși admit careva încălcări. Faptele date sunt depistate de către angajații de poliție, ulterior persoanele sunt sancționate. Săptămâna trecută, angajații poliției au mai organizat raiduri de așa gen. Dar cu părere de rău, locatarii municipiului Bălți admit aceleași încălcări ca și anterior”, a declarat Gheorghe Dragan.

Măsurile respective sunt organizate în baza dispoziției Inspectoratului General al Poliției în legătură cu creșterea nivelului de incidență în localitate.Potrivit deciziei CNESP, accesul în unitățile de alimentație publică este permis doar la prezentarea unui certificat Covid.

De cealaltă parte administratorii localurilor fac tot posibilul pentru a respecta măsurile, dar numărul vizitatorilor a scăzut, iar veniturile sunt practic zero.

Pe parcursul a 3 zile, au fost întocmite 35 de procese-verbale despre încălcări. Au fost emise amenzi în valoare totală de 70 de mii de lei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture